.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Pasování dětí na školáky aneb Cirkus v Mýtě

Rubrika: Medvědi, Upraveno: 16.6.2017, autor: MŠ Sluníčko

„Heleďme se, koukejme se, to se nás tu ale sešlo!“
Těmito slovy odstartovala předškolačka Adélka Bechyňová vystoupení na rozloučenou s MŠ Sluníčko Mýto. Měla pravdu. Ještě štěstí, že jsme využili prostory nově opravené mýtské sokolovny, protože do třídy Medvědů v naší mateřské škole bychom se jistě nevešli.

Cirkus sice nepřijel na náměstí, jak se v úvodní písni zpívalo, ale vystupovala v něm pestrá paleta umělců. Krotitel lvů, polykač mečů, tanečnice na koni, cvičený slon , co troubí na chobot jak na trombón, kouzelník, co z bedničky tahá bílé králíčky, žonglér s létajícími talíři a také vzpěrač činek, co pak sní pár palačinek.

V písničce Moje teta Sylva se všichni diváci dozvěděli, jak je skvělé ochočit si lva. A závěrem cirkusového vystoupení na rozloučenou předškoláci připomněli rodičům, jak to vlastně v životě s klukama a holkama chodí.

A jedno je jisté. Naši předškoláci uzavírají jednu kapitolu svého života a čeká je základní škola v Mýtě. 4.9.2017 zaplní lavice první třídy a paní učitelka Mgr. Martina Kasíková, která je v sokolovně pasovala na školáky je s láskou zasvětí do tajů poznání a vědění. Pan místostarosta Pavel Kořen budoucím prvňáčkům předal kromě pohádkové knížky s věnováním spoustu drobných dárečků na památku.

Šťastné a spokojené děti zakončily svůj velký den ve víru tance a závěrečná písnička „Pá,pá“ vehnala řadě rodičů slzy do očí. Věříme, že slzy dojetí, radosti a štěstí. Předškoláci za své vystoupení sklidili zasloužený potlesk, který se stal odměnou za velmi pilné nacvičování a skvělý, veselý cirkus předvedený poprvé na tak velkém jevišti, pro tolik diváků. Paní učitelky, které s Medvědy vystoupení připravovaly, odvedly obrovský kus práce, který nelze změřit ani vypočítat. Pro ně bylo nejkrásnější odměnou to, že rodiče, babičky, dědečkové a jiní diváci, vystoupení pochválili. Taková pochvala nastartuje motivaci pro další práci s dětmi.
A my za ni děkujeme.