.
Mateřská škola SluníčkoMýto

Den dětí

Rubrika: Naše aktivity, Vydáno: 5.6.2021, autor: MŠ Sluníčko

Komu se podaří mít v popisu práce hraní? My to štěstí máme! Zase jsme si hráli. Paní učitelka Mirka Hrachová s paní asistentkou Bc. Jitkou Matěchovou připravily pro děti z naší školky a jejich kamarády z 1. a 2. třídy netradiční dětský den.

Všechny úkoly mohly děti plnit s rodiči od 10 do 17hodin v pondělí 31.5 a 1.6. 2021. U vchodu do školky získali kartičku na razítka po splnění úkolu i s návodem. Všichni účastníci si mohli vyzkoušet osm zajímavých povolání na zahradě naší školky.

Na chvilku se děti staly rybáři, proměnily se v kuchaře, zkusily si jako zedník navozit cihly a postavit zeď, udělaly ze sebe horolezce, doktora, jako policista řídily dopravu, dokázaly zatlouci hřebíky možná lépe než opravdový truhlář a výrobky ze dřeva si odnést domů. Roli sportovce zvládly také na jedničku. A my se již nyní můžeme těšit, že se jim některé z těchto povolání natolik zalíbilo, že už nikým jiným nebudou chtít být.

Rodiče se dozvěděli na kartách s úkoly také spoustu zajímavých informací o osobnostech v daných oborech a děti jistě ocenily i netradiční odměny. Mohly si vybrat sádrový magnet, který si namalují dle fantazie, pracovní listy s povoláními, skládačku, pexeso, pitíčka pro osvěžení a nanuka jako pověstnou třešničku na dortu. Děkujeme všem rodičům, kteří si na děti udělali čas a dali tím dětem ten nejkrásnější dárek.

Mgr. Jindra Kunešová, ředitelka MŠ